hammas operaatio alkaa

Täällä voi kertoa omasta sairaushistoriastaan ja kuulumisia omasta leukaoperaatiosta.

hammas operaatio alkaa

ViestiKirjoittaja myhanlee » 31 Touko 2009 14:55

Onpas ollut mukavaa lukea teidän, jo operaation läpi käyneiden kokemuksia. Itselläni projekti on vasta aluillaan. Ensimmäinen lähete oikojalta Oulun yliopistolliseen sairaalan on nyt lähtenyt. Ongelmanani on paha avopurenta, jonka seurauksena mm. poskeni jäävät aina takimmaisten hampaiden väliin ja ovat siten pahasti verillä jatkuvasti. leukaluuni myös lonksuu pois paikaltaan. Pääsäryt ovat lähes jatkuvia ja "jännitys tila" poskissa paha. hampaitani ei ole koskaan edes yritetty oikoa, olen nyt 33v.
Oikoja sanoi että molempia leukojani joudutaan siirtämään. Yläleukaa ilmeisesti kallistetaan ja alaleukaa tuodaan eteenpäin. Tarkemmin asia selvinnee kun pääsen Oulussa käymään. Röntgen kuvien perusteella näyttäisi sitä paitsi siltä,että ihan ensin joudutaan operoimaan kroonisesta poskiontelo tulehduksesta vioittuneet poskionteloni sekä leikkaamaan alhaalta hermoon kiinni kasvanut viisauden hammas pois.Itse leuka operaatiota en osaa pelätä. Enemmänkin mietityttää se kaikki rauta suussa jonka kanssa pitäisi oppia elämään. Myönnän olevani aika ulkonäkö keskeinen ihminen ja kyllä ne raudat varmastikin ottavat koville. >Onneksi itse tuntoni on hyvä! :D Eli eiköhän sekin vaihe mene vaikka kunnon huumorilla höystettynä.
myhanlee
 
Viestit: 57
Liittynyt: 27 Touko 2009 22:06

Re: hammas operaatio alkaa

ViestiKirjoittaja myhanlee » 03 Touko 2011 13:25

Näin se vaan odottaminen kannatti. Operaationi pääsi viimeinenkin vauhtiin ja melkoiseen! Helmikuussa leikattiin viisaudenhammas pois tieltä. Oli vähän rankempi juttu kun hammas paholainen oli kasvanut kiinni leukaluuhun. Oli siis kokonaan näkymättömissä. Aika paljon luuta jouduttiin poramaan ja hermohan otti tuosta jutusta vähän itseensä. Tunto puuttuu puolikkaasta leuasta edelleen. Viime viikolla huomasin tunnon kuitenkin palanneen alaikeniin että eiköhän tämä tästä.
Ylä puoli raudoitettiin kolmisen viikkoa sitten ja alapuoli heti kun se tunnon puolseta onnistuu, kuitenkin viimeistään elokuussa. Koska hammaskaareni ova suorat ja kauniit, on oikomisvaihe tosi lyhyt. Alle vuosi! Leikkaus on siis edessä jo hyvinkin pian :) Jotenki sitä edes osaa pelätä. Enemmänkin huolettaa työkuviot kun yrittäjänä ei kovin kauaa voisi olla pois töistä....
Kesää odotellen Myhanlee
myhanlee
 
Viestit: 57
Liittynyt: 27 Touko 2009 22:06

Re: hammas operaatio alkaa

ViestiKirjoittaja mitateha » 06 Touko 2011 18:41

Moi M!
Mulla kans hommat aluillaan Oulussa. Olisi mukava lukea tapahtumista jatkossakin, päivittelethän tänne kertomuksia matkalta kivuttomaan elämään :) . Minä odottelen edelleen, että hoidot alkaa, lokakuussa olisi tarkoitus. Ja rautahammas-aikaa ei minullakaan tule olemaan kauaa, kaaret on suht ok. Tsemppiä!
mitateha
 
Viestit: 8
Liittynyt: 08 Tammi 2010 21:59

Re: hammas operaatio alkaa

ViestiKirjoittaja myhanlee » 10 Touko 2011 13:06

Kiitos kannustuksesta! Elämä ylärautojen kanssa sujuu vaihtelevasti. Ylä etuhampaat ovat edelleen puru arat. Kyllä näillä syö mutta haukkaaminen ei oikein tahdo onnistua. Ja nuo koukut noissa raudoissa repivät poskia jatkuvasti auki.
vaan eipä se, kyllä tämän kestää kun ajattelee vaan lopputulosta. 30 pvä olisi seuraava Oulussa käynti. Laittavat vielä ylös yhdet raudan palat, ihan takimmaisiin hampaisiin. Samalla varmaan sovitaan alapuolen raudoitus sillä alaikeniin on palannut tunto!! jippii! Paranemistakin siis tapahtuu. Vielä kun leuka ja huulikin palautuisivat....

Täytyy päivitellä tilannetta seuraavan hammaslääkärikäynnin jälkeen.
myhanlee
 
Viestit: 57
Liittynyt: 27 Touko 2009 22:06

Re: hammas operaatio alkaa

ViestiKirjoittaja Smile? » 11 Touko 2011 19:43

Aika menee nopeasti ja rautoihin tottuu. Jos hankaavat, kannattaa käyttää vahaa.
Smile?
 
Viestit: 125
Liittynyt: 10 Helmi 2009 13:22

Re: hammas operaatio alkaa

ViestiKirjoittaja myhanlee » 03 Kesä 2011 22:39

No niin, ylähampaat on saaneet uuden, entistä ehomman kaaren :) Oikominen etenee vinhaa vauhtia. Ja sehän sopii mulle. Mitä nopeammin tämä on ohi, sen parempi. Juhannuksen jälkeen vaihdetaan taas kaari ja elokuussa raudoitetaan alapuoli. Oikojan mukaan alahampaita tarvii oikoa vielä vähemmän kuin ylähampaita. Leikkaus häämöttää siis todella lähellä..... Näissä hommissa kun alle vuosi on ihan ihmeen lyhyt aika.
Mukavasti sain kuitenkin muuta ajateltavaa kun varasimme tontin ja aloittelemme rakennus projektia :D Vähän kyllä laskeskelin että talo valmistuu leikkauksen kanssa samoihin aikoihin. Miten sitä malttaa levätä kun ois niin kiva sisutus hommia tehdä???? Vaan lienee pakko, jos meinaan meinaa parantua. Ja näin yrittäjänä tuo sairasloma on pakosta vedettävä ihan minimiin. No, siihen nyt on kuitenkin vielä aikaa. Nyt pitäisi vaan lähteä etsimään sellainen pieni, taittuva hammasharja joka mahtuu kätevästi joka käsilaukkuun. Nämä raudat kun vaativat harjauksen heti syönnin jälkeen. Mukavasti jää ruoka noihin koukkuihin kiinni, jaiks. Ja ihanasti ehdin euroopan lomankin käydä ennen lisä raudoitusta.
Lämmintä kesää odotellessa
myhanlee
 
Viestit: 57
Liittynyt: 27 Touko 2009 22:06

Re: hammas operaatio alkaa

ViestiKirjoittaja myhanlee » 24 Elo 2011 18:27

Pitkästä aikaa täällä :)
Eilen laitettiin sitten raudat alaskin. Ei kiva, ei. Kivun puolesta meinaan, muutoin kyllä. Oikojalla olikin oikein mukavia uutisia. Tällä oikomisvauhdilla leikkaus häämöttää jo tamm-helmikuussa!! Todella nopeaa kun muistaa että koko juttu alkoi helmikuussa viisudenhampaan poistolla ja huhtikuussa raudoitettiin yläpuoli. Oikomista tarvitsee siis tehdä todella vähän. On kuulema niin nätit kaaret, thih. Alhaalla pari hammasta vain kiertyneenä.
Luin siinä odotushuoneessa vanhaa Olivia lehteä ja siinä sattuikin olemaan juttua hammasoperaatioista otsikolla, raudat kolmekymppisenä. Tunnistin niin itseni. Kyseisen jutun kirjoittajalle oli tehty alaleuan siirtoleikkaus. Hiukan nauratti tutut jutu siinä, kuten "opin että mansikka on kova marja (olen samaa mieltä) ja että "salaattia ei voi syödä julkisella paikalla. Itsenin eräänkin kerran nähnyt peilistä nuo raudoissa roikkuvat lehtisalaatin jämät.
mutta nyt puuron ääreen. Pureskelusta ei siis toivoakan tällä hetkellä.
myhanlee
 
Viestit: 57
Liittynyt: 27 Touko 2009 22:06

Re: hammas operaatio alkaa

ViestiKirjoittaja myhanlee » 18 Marras 2011 20:17

Oi, nyt jännittää. Leikkauspäivä varmistui 9.2 2012. Ja siirretään siis molemmat leuat. Taidan joulun ajan käyttääkin surutta "mässäilyyn" kun kerran vielä voipi syödä :D
myhanlee
 
Viestit: 57
Liittynyt: 27 Touko 2009 22:06

Re: hammas operaatio alkaa

ViestiKirjoittaja Tiina » 19 Marras 2011 14:36

Loistavaa että olet saanut tietoosi jo leikkausajan. Minä itse vielä odottelen omaani.
Tiina
 
Viestit: 412
Liittynyt: 02 Helmi 2009 21:51
Paikkakunta: Helsinki

Re: hammas operaatio alkaa

ViestiKirjoittaja viu » 19 Marras 2011 14:40

Ihanan nopeasti sinulla kyllä homma edennyt! Voi kun itselläkin... täytyy ensi kerralla kysellä lääkäriltä että kuinka paljon näiden hampaiden on tarkoitus ylipäätään liikkua.

Tsemppiä leikkausta edeltävään aikaan!
viu
 
Viestit: 109
Liittynyt: 26 Marras 2010 14:21

Seuraava

Paluu Käyttäjien operaatiot

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron