Kuinka paha syväpurenta pitää olla että pääsee leikkaukseen?

Tänne itse leikkaukseen liittyvät keskustelut.

Kuinka paha syväpurenta pitää olla että pääsee leikkaukseen?

ViestiKirjoittaja anni89 » 15 Elo 2015 13:34

Hei!

Otsikossahan se kysymys tulikin. Minulla on syväpurenta mutta hammaslääkäri sanoi ettei tälle tehdä mitään koska ei ole tarpeeksi "paha"? Menin siis hammaslääkäriin jatkuvien päänsärkyjen ja leukojen väsymisen takia. Päänsärkyä ollut useampien vuosien ajan johon on kokeiltu akupunktiota, fysioterapiaa sekä pää on kuvattu ettei siellä vain ole mitään poikkeuksellista. Syytä ei siis ole löytynyt muualta ja uskon vahvasti että päänsärkyni johtuu purennastani. Välillä on armoton jomotus jo herätessäni. Leukani naksuu suuta avatessa ja syödessä suu väsyy. Kulumia hampaissa jo on sillä narskutan hampaita unissani. Purentakiskot sain. Pitäisikö mennä muidenkin lääkärien pakeille vai onko se vaan hyväksyttävä ettei tälle tehdä mitään. Ikää minulla on 25-vuotta joten paheneeko tämä vaan? Syväpurenta vaikuttaa myös ulkonäkööni ja leuka on suhteettoman pieni kasvoihini nähden. Kun puren takahampaat yhteen niin alahampaita näkyy ehkä millin verran edestä katsottuna. Välttelen valokuviin joutumista kuin ruttoa sillä en kestä nähdä kuvia itsestäni. Kuulemma pääkaupunkiseudulla on paremmat mahdollisuudet päästä leikkaukseen julkisella?
anni89
 
Viestit: 1
Liittynyt: 14 Elo 2015 21:38

Re: Kuinka paha syväpurenta pitää olla että pääsee leikkauks

ViestiKirjoittaja Tiina » 16 Elo 2015 21:37

Kertomasi perusteella sinun pitäisi päästä leikkaukseen. Julkisen puolen hammaslääkärit eivät omasta kokemuksestani kovin hevillä tee lähetettä eteenpäin. Omalla kohdallani vasta yksityinen oikoja päätti tehdä lähetteen.
Itselläni oireilu paheni ajan myötä hampaiden kuluessa. Purentakiskot helpottavat narskuttamista ja voivat helpottaa narskuttamisesta johtuvaa lihasjännitystä.
Tiina
 
Viestit: 412
Liittynyt: 02 Helmi 2009 21:51
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuinka paha syväpurenta pitää olla että pääsee leikkauks

ViestiKirjoittaja LiinuLeuka » 16 Elo 2015 21:48

Hei,

Itselläni syväpurenta oli 34-vuotiaana edennyt siihen, että alaetuhampaat puri välillä kitalakeen asti. Vastaavasti kuin sinulla, ylähampaat peittivät alahampaat jääden 1 mm näkyviin. Kun sain yksityiseltä erikoishammaslääkäriltä lähetteen julkiselle puolelle, olin käyttänyt purentakiskoa öisin noin 10 vuotta. Silloin kun sain kiskon, ongelmana oli yöllinen pureminen, joka kulutti hampaita. Silloin en muista kuulleeni sanaa syväpurenta, vaan peloteltiin purennan madaltumisella, jos en ota kiskoa. Kiskon kanssa pärjäsin ilman pahempia vaivoja. Epäilin korvaongelmieni syyksi purentaa, joten siksi menin lopulta erikoishammaslääkärille, joista eka puhui oikomiskonsultaatioon menemisestä ja toinen sanoi heti, että lisäksi tarvitaan leikkaus. Syväpurenta ilmeisesti pahenee ajan myötä.

Kun kävin ekan kerran HUS:n puolella näyttämässä purentaani, oli havaintona mm. horisontaalinen ylipurenta 1 mm, vertikaalinen ylipurenta traumaattisen syvä. Puolen vuoden päästä tarkemmassa syynissä tuli diagnoosiksi luustollinen syväpurenta ja alaleuan pienileukaisuus. Tuolloin 12/2012 sitouduin hoitoon, johon kuuluu leikkaus. Ekat kojeet tuli 2/2013 ja leikkaus oli 5 pv sitten. Siitä kirjoittelen operaatiopuolelle.
LiinuLeuka
 
Viestit: 7
Liittynyt: 16 Elo 2015 12:45

Re: Kuinka paha syväpurenta pitää olla että pääsee leikkauks

ViestiKirjoittaja HannaM » 09 Loka 2015 21:43

Moikka!

Mulla on ihan samanlainen purenta, kun sulla. Alahampaita näkyy sen millin tai kaksi edestä ja alahampaani osuvat kitalakeen. Ajoittain on siis tulehdus kitalaessa. Muistaakseni syväpurenta oli 9mm. Sain lähetteen heti yksityiseltä hammaslääkäriltä. Yläraudoitus 1/2014 ja nyt suunnitelmissa leikkaus alkuvuodelle 2016. Kannattaa ehdottomasti kokeilla sitä yksityistä väylää. Oireetkin ovat samoja, kuin meillä hoidon saaneilla.

Hanna
HannaM
 
Viestit: 19
Liittynyt: 10 Tammi 2015 19:32


Paluu Leikkaus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron