Sivu 1/1

Oikomishoidon etenemisestä

ViestiLähetetty: 26 Touko 2010 19:21
Kirjoittaja Smile?
Mun oikominen tapahtuu Kirralla ja pikkaisen on alkanut ihmetyttää tuo hoidon edistyminen.

14.1 laitettiin renkaat ylös takahampaisiin + kaari ylös kitalakeen - kääntämään poskihampaita siis.
11.3 laitettiin telaketjut ylähampaisiin
30.4 telaketjut alas + ylähampaiden kaari vaihdettiin vahvempaan.
24.5 renkaat ihan viimeisiin hampaisiin alas + ylös. Muuta ei tehty. Siis vain renkaat, ilman että niistä nyt näyttää olevan mitään hyötyä, kun kaarilangalle ei tehty mitään.

Seuraava aika vasta Heinäkuun alussa

Nähdäkseni siihen asti on ihan turhaa odottelua.

Eikö se kaarilanka pidä irrottaa joka kerta + aktivoida, että jotain tapahtuu??

Re: Oikomishoidon etenemisestä

ViestiLähetetty: 26 Touko 2010 23:29
Kirjoittaja Tiina
Ei minullakaan pariin kuukauteen ole vaihdettu lankoja uusiin. Ainoastaan kuminauhat on vaihdettu tuoreisiin. Ja kyllä hampaat tuntee että taas on uudet venymättömät kuminauhat suussa. Liikkumista samojen lankojen käyttö ei ole kyllä juurikaan vähentänyt... paitsi niiltä kohdin joissa hampaat alkavat vähitellen olla kohdillaan.

Re: Oikomishoidon etenemisestä

ViestiLähetetty: 04 Kesä 2010 01:53
Kirjoittaja Niini
Olen myöskin kirralla ja samoja kokemuksia on ollut. Mullekin laitettiin takahampaisiin rinkulat, mutta muuta ei sillä kertaa niille hampaille tehty. Siihen asti telaketjut oli kaikissa muissa kun viimeisissä hampaissa. Ajatuksena oli ymmärtääksen antaa liimauksen "kuivua kunnolla" ennenkun seuraavassa kuussa kaarilanka yltäisi taakse asti. Niin ja ei minullakaan aina vaihdeta kaarilankaa, mutta kumpparit on joka kerta uusittu. Kun kysyin tota kaarilankajuttua lääkärini sanoi että voihan niitä useemmin vaihtaa voimakkaampiin, jolloin oikominen nopeutuu, mutta silloin kivut olisivat paljon kovemmat. Eli vasta kun hampaat on kunnolla siirtynyt edellisen kaariangan kohdille vaihdetaan kireempi. Ja kyllä se tiukempi kaari on aina ihan tarpeeksi sattunut :) Mutta miksiköhän ne ei vaihtanut edes kumppareita? Niin ja mullakin on aina ollut 4-5 viikkoa jokaisen käynnin välissa paitsi silloin kun on laitettu viikoks separointikuminauhat.

Re: Oikomishoidon etenemisestä

ViestiLähetetty: 04 Kesä 2010 17:59
Kirjoittaja Smile?
Mikä noiden kumppareiden tehtävä on?

Vaihdetaanko ne uusiin vain värjääntymisen takia, vai mikä niitten tarkoitus on??

Re: Oikomishoidon etenemisestä

ViestiLähetetty: 04 Kesä 2010 20:26
Kirjoittaja Niini
Mun ymmärtääkseni kumpparit vetää hampaaseen liimattua palikkaa sitä vaijeria kohti. Eli ainakin alussa kun hampaat oli vinkurammat se kumilenkki oli paljon tiukemmalla venytyksellä kun hammas on niin väärässä paikassa ettei vaijeri olut oikeessa kohdassa siinä palikan keskellä. Olen kuvitellut, että aktivoiminen tarkoitta sitä että vanhat venyneet kumilenkit vaihdetaan uusiin tiukkohin jotka taas jaksaa vetää. Mutta kannattaa kysyä kaikkia näitä juttuja lääkäriltä. Kyllä ne tietää ja vastaa.

Re: Oikomishoidon etenemisestä

ViestiLähetetty: 04 Kesä 2010 22:57
Kirjoittaja Tiina
Kaarilangan aktivointi tapahtuu lämmön avulla.