QH-koje

Tänne oikomishoitoon liittyvät keskustelut.

QH-koje

ViestiKirjoittaja Etanainen » 03 Loka 2016 14:01

No niin, vuosi siinä meni suunnitellessa ja ihmetellessä, mutta nyt on ensimmäinen oikomiskoje suussa, nk. QH eli Quad Helix.

Onko kellään muulla ollut tätä kyseistä kojetta? Opitteko jossain vaiheessa syömään jotenkin järkevästi? Eka lounas itselläni ainakin oli ihan käsittämättömän hankala jos suoraan sanotaan. Meinasin tukehtua kaalinpalaan. :shock: Lisäksi puhe sössöttää, kuulemma pitää vaan puhua ja puhua vaikka hävettää, niin kieli tottuu ja kohta sitä ei enää huomaa. :?
Etanainen
 
Viestit: 60
Liittynyt: 17 Elo 2015 16:38
Paikkakunta: Turku

Re: QH-koje

ViestiKirjoittaja noonaa » 04 Loka 2016 12:18

Mulla oli nuorempana. Kauheinta on nuudeli ja spagetti, ne jäi siihen roikkumaan ja valu nielusta alas :D
Opettelin leikkamaan spagetin pieneks ja murskaamaan nuudelin ennen keittämistä.
Siinä meinas aina tulla pieni paniikki, ku yrittää vaa niellä mut ei se mee alas ku on siellä kitalaessa jumissa.
noonaa
 
Viestit: 37
Liittynyt: 03 Syys 2016 13:40

Re: QH-koje

ViestiKirjoittaja Etanainen » 04 Loka 2016 13:24

Heh. :D Mä nyt en spagettia syökään koska vältän vehnää, mutta en saa jauhettua ruokaa nyt mitenkään! Etuhampaat on tosi huonot jauhamiseen, ja välihampailla ei voi nyt purra yhteen koska ne joissa QH on kiinni on tosi arat. Jossain ulkomaisella oikomishoito-palstalla neuvottiin puremaan QH:n takana olevilla poskihampailla, mutta sekään ei käy koska toisella puolella on mulla saksipurenta ja toisella puolella hammaspuutoksia. Pirtelöiden nieleskely sentään onnistuu. Voehan kökkö, tätäkö nyt monta kuukautta. :(
Etanainen
 
Viestit: 60
Liittynyt: 17 Elo 2015 16:38
Paikkakunta: Turku

Re: QH-koje

ViestiKirjoittaja Etanainen » 06 Loka 2016 14:10

Olin onneksi väärässä. Tänään (torstai, koje laitettiin maanantaina) pystyn jo puremaan tosi pehmeitä ruokia, kuten keitettyä kananmunaa, noilla hampailla joissa QH on kiinni. Huh mikä helpotus sekin jo on! Pystyy sentään yliopiston ruokalassakin aika montaa ruokaa syömään taas. :D Toki nyt kun syö taas muutakin kuin pillin läpi kulkevaa ruokaa, on aika homma kojeen puhdistamisessa joka syönnin jälkeen. Kaikki vähänkin pitkulainen kun tarttuu kojeeseen oikein hienosti. Oikojalta sai maanantaina tietynlaisen hammasharjan sitä varten ja se on kyllä hyvä.

Suomen puhuminen ei onnistu vieläkään. Huvittavaa kyllä, ranskankurssilla kojeesta ei ole yhtään harmia, melkein tuntuu että päinvastoin.
Etanainen
 
Viestit: 60
Liittynyt: 17 Elo 2015 16:38
Paikkakunta: Turku

Re: QH-koje

ViestiKirjoittaja Sooma » 15 Loka 2016 21:43

Jooh, miulla on ollut nuorempana quad helix kolmena eri hoitojaksona, joten monen vuoden kokemus kyseisestä kapistuksesta löytyy :D Tosiaan hampaiden arkuus menee yleensä nopeasti ohi ja syömään kyllä oppii. Onhan se kitalakilanka hieman tiellä ja siihen jää kivasti salaatit ja muut roikkumaan, mutta sentään koje on suun sisäpuolella ettei näy pahemmin muille. Ainakin itsellä puhumisen opettelu vei jonkin aikaa. Sama juttu sitten, kun kojeet otettiin pois.
Sooma
 
Viestit: 15
Liittynyt: 15 Kesä 2016 19:02


Paluu Oikomishoidot

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron